Bandet

BANDET

Orkesterverksamheten startade ca: 75 - 76, men delar av dagens uppsättning började redan på 60-talet. Då spelades det Rock´n Roll & Popmusik. Orkestern åkte runt och spelade i mellansverige och Norge. De hade då en gammal Säfflebuss. Efter 8 - 10 år började gänget att splittras upp på grund av att många bildade familj. Orkestern väcktes sedan till liv av en gammal dragspelare vid namn Torsten Holmblad. Vid den tidpunkten kom även en trummis in i bilden, Matz Ellsberg. Då kom det även till ett namnbyte till Matz Rogers. Efter en tid tillkom det en kille på klaviatur, Rickard Ivarsson och även en ny trummis, Lars Larsson, då Matz valde att satsa mera på Rally-Cross.


Någon gång runt 1985 - 86 kom Christer Persson med sin gitarr. Därefter gästspelade Peter Åhs på trummor, Thomas Ohlsson på gitarr, Jimmy Dahlman på trummor, Maron Sandvik på trummor, Leif Cato på gitarr, Bertil Gullberg på dragspel, och Nisse Durén på bas.


1995 släpper vi en kassett som får titeln "Hem till mitt land".


1999 släpper vi vår cd Kolossalt bra dansmusik innehållande sex spår. Två låtar är helt egen komponerade. "Rockmusik och brudar i en gammal Kapitän" och

"En sjöman längtar hem". Bandet består nu av Roger Andersson på gitarr och sång, Mikael Blomqvist på trummor och sång, Gunnar Svensson på dragspel och klaviatur, Christer Persson på gitarr och sång samt Pelle Hedqvist på bas och sång


Efter några medlemsbyten är det 2006 dags för ytterligare ett skivsläpp. I studio Stallet i Torsby får vi hjälp av Christoffer Börjars att spela in plattan "Jag vill ge dig". Av skivans tolv spår är tre helt egna låtar. Bandet består av Roger Andersson på sång och gitarr, Lennart Östlund på klaviatur och sång, Janne Carlsson på trummor samt Pelle Hedqvist på bas och sång


Under 2013 valde en av dom verkliga trotjänarna i bandet, Pelle Hedqvist att lämna bandet. Pelle var en av dom som en gång i tiden var med och startade det hela.

Ett hårt slag naturligtvis. Det blev nu ett vägskäl, lägga ner eller fortsätta. Vi valde att fortsätta.


Ny medlem i bandet blev en herre som heter Ulf Gullbrand som tidigare spelat med Tommy Bergs och Danslaget. Sedan tidigare hade Karl-Gustav ”Kalle” Örtlund börjat på gitarr. Både Ulf och Kalle hade tidigare spelat ihop i Tommy Bergs där även trummisen Janne Carlsson ingick.


2014 släpper vi en ny cd som får titeln "Inga stora bevingade ord". Skivan innehåller tolv låtar. Flera av låtarna spelar vi ute live och får mycket beröm för dem.


2017 efter att släppt några liveskivor är åter dags att släppa ett studioalbum. "Vägen till kärleken" släpps i september och blir väl mottagen av recencenter och inte minst vår danspublik. Tolv spår med äkta Matz Rogers sound.


I dag består bandet av:

Janne Carlsson - Trummor och sång

Roger Andersson - Sax, trumpet och sång

Karl-Gustav Örtlund - Gitarr och sång

Ulf Gullbrand - Klaviatur, sång och saxofon.

Vi utfår från Sunne i Fryksdalen som ligger i sagans och kulturens Värmland ca 7 mil norr om Karlstad. Precis som hos alla andra värmlänningar, så ligger humorn oss varmt om hjärtat, och nära till hands. Att ta det mesta med ett skratt, det är vi gôrbra på. Vår ambition är att alltid bjuda vår danspublik på en bred och allsidig repertoar.

Så varmt välkommen ut och dansa till oss i Matz Rogers.
Vi ses på dansgolvet när "vi håller Sverige dansande"


Se bilder på lite andra band som vi spelat i

ORKESTERKORT GENOM ÅREN